Главоболието е може би най-популярният здравословен проблем. Ето няколко алтернативни метода

...
Главоболието е може би най-популярният здравословен проблем. Ето няколко алтернативни метода
Коментари Харесай

7 проверени начина да се избавите от главоболието

Главоболието е може би най-популярният здравословен проблем. Ето няколко различни метода за отърваване от него.

1. Дишайте надълбоко

По време на следващия припадък, опитайте да оптимизирате дихателния си темп. Дишането би трябвало да бъде надълбоко, с постепенно поемане през носа и издишване през устата. Две-три минути сходна процедура оказват помощ да се отърсите от болката. Често главоболието е провокирано от кислороден апетит, а този способ оказва помощ на кръвта да се насити с О2.

2. Разходете се на чист въздух

Този способ работи като предходния. Чистият въздух и придвижването насищат тялото с О2. За страдание, не всеки път е допустимо да се приложи.

3. Изпийте чаша вода

Понякога главоболието поражда при дехидратация. Затова е потребно при първи признаци да изпиете чаша елементарна, хладка вода. От главоболие доста постоянно страдат феновете на кафето, което работи диуретично.

4. Изяжте една ябълка

Може да се изненадате, само че този апетитен плод от време на време оказва помощ против главоболие. Обяснението е в наличието на плодова киселина, която помага да се балансират киселинно-алкалните равнища в организма и да се подтиснат неприятните чувства. За предпочитане е ябълката да се употребява с кората.

5. Консумирайте храна, богата на белтъчини

Богатата на белтъчини храна разрешава да се възстановяват равнищата на захар в кръвта. При дефицит на захар в кръвта е допустимо да се появи главоболие. Като профилактика можете да хапвате дребни порции храни богати на белтъчини (яйца, млечни артикули, телешко, пилешко месо, сьомга, ядки) по-често.

6. Изпийте чаша джинджифилов чай

Още една напитка, която дейно избавя от мигрената. Чаят от джинджифил е изключително потребен при главоболие, съпроводено с гадене.

7. Сложете си леден компрес

Безотказен бабин способ. Компресът би трябвало да се постави на мястото, в което е съсредоточена болката. Понякога е задоволително кубче лед.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР